Saturday, September 1, 2012

35 days

setelah sekian lama... saya menulis lagi disini
bukannya sibuk sampai tak sempat menulis. cuma lebih malas dari biasa.
life pun tak menarik sangat.
sekarang cuma jalani hidup and hoping that time flies faster than usual
saya dah tak bersemangat sangat nak teruskan hidup sebagai seorang perantau dah
mungkin dah terlalu lama sangat duduk dari luar tanah tumpah darah... sampai bila waktu yang tersisa di tempat orang menjadi semakin singkat, ketenangan hati ini jadi semakin nipis.
hati ni dah tak sabar nak mengabdi diri pada negara.
eh, sihat ke negara saya sekarang ni. macam banyak rumors saya dengar tentang buah hati pengarang jantung saya ni?
mudah-mudahan semuanya baik-baik saja.
sejak saya keluar tengok negara orang ni, saya jadi lebih patriotik. dan juga jadi lebih racist.
maaflah. mungkin pemikiran saya jadi sempit.
tapi experience buat saya kenal orang lain. entahlah, mungkin cuma saya yang tak bernasib baik berjumpa dengan orang yang bukan sebangsa dengan saya yang boleh mengubah pemikiran saya sekarang ni.
nanti bila pulang malaysia. saya akan lebih terexpose dengan orang lain yang bukan sebangsa dengan saya. mungkin waktu tu baru saya boleh nilai mereka ni.
yang penting sekarang... saya nak bersantai-santai sebelum hidup hectic saya bermula.....
salam merdeka malaysia.
im proud to be malaysian.

2 comments:

edOte said...

fiza i am so agree with you dear. so much that i learnt by living in a whole different perspective of our own country. sedih, bengang, marah, kecewa pon ada bila dgr org dok kutuk2 negara tumpah darah kita sendiri..rasa nk pergi jadi perdana menteri on the spot and halau those people out malaysia..huhu..emo ;P

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)